Lezzetli ve Sağlıklı Bir Kurabiye
Tarif defterlerinize ekleyeceğiniz, enfes kıvamlı bir chia tohumlu kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık arayanlar için ideal. Özellikle chia tohumunun sağlığa faydaları düşünüldüğünde, bu kurabiyeler hem keyifli hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede enfes kurabiyeler elde etmenizi sağlayacak. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfaklarınızda zaten mevcut. Aileniz ve arkadaşlarınız bu nefis kurabiyelere bayılacak. Denemeden geçmeyin!Gerekli Malzemeler
* 125 gram oda sıcaklığında tereyağı* 1 çay bardağı ayçiçek yağı
* 1 su bardağı un (veya gereksinim duyulduğunda biraz daha)
* 1 adet yumurta beyazı
* 2 çay bardağı chia tohumu* 1.5 çay bardağı pudra şekeri
Kurabiyelerin Hazırlanışı
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve ayçiçek yağını derin bir kapta iyice çırpın.2. Çırpılmış karışıma yumurta beyazını ekleyin ve tekrar çırpın.
3. Pudra şekerini azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. Daha sonra chia tohumlarını ilave edip, tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
5. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
6. Hazırladığınız hamuru, üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
7. Dinlenen hamuru istediğiniz şekillerde şekillendirip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı rengi alana kadar pişirin.
9. Fırından çıkardıktan sonra, kurabiyeler tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!