Muhteşem Bir Lezzet: Cevizli Kakaolu Islak Kek

Çikolata ve cevizin eşsiz uyumunu deneyimleyeceğiniz, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak enfes bir islak kek tarifiyle karşınızdayız. Bu kakaolu ve cevizli islak kek, klasik tariflere yeni bir soluk getiren modernize edilmiş bir lezzet. Hem görselliği hem de tadıyla herkesi büyüleyecek bu keki yapmak oldukça kolay. Siz de sevdiklerinize bu harika tarifi hazırlayarak, onların yüzlerindeki mutluluğu gözlemleyebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her mutfakta kolayca bulunabiliyor. Hazırlanışı da oldukça pratik olduğu için, zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Peki, bu enfes lezzeti denemeye hazır mısınız?

Malzemeler: Kek Hamuru

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 50 gram sütlü çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış)
* 8 adet ceviz içi (büyük parçalar halinde kırılmış)
* 3 su bardağı un

Malzemeler: Şurup

* 1,5 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1/4 su bardağı şeker
* 1/4 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Ardından sıvı yağ ve suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin. En son olarak doğranmış çikolata ve cevizleri hamura katın ve hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken şurubu hazırlayabilirsiniz. Küçük bir tencerede suyu, kakaoyu, şekeri ve sıvı yağı kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Fırından çıkan kek hafifçe ılıdıktan sonra, üzerine hazırladığınız şurubu eşit şekilde dökün. Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!