Lezzetli Bir Akşam Yemeği: Cevizli İçli Köfte

Akşam yemekleriniz için mükemmel bir tarif arayışındaysanız, karşınızda enfes bir lezzet: Cevizli içli köfte! Bu tarifle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak, mis gibi kokan bir yemek hazırlayacaksınız. Hazırlık aşamaları biraz uzun sürebilir ancak ortaya çıkan sonuç, harcadığınız zamana fazlasıyla değecektir. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes köftelerden çok memnun kalacak. Malzemeler oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabiliyor. Özellikle soğuk kış akşamlarında içinizi ısıtacak, doyurucu bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Hadi, birlikte bu lezzet yolculuğuna çıkalım!

Malzemeler: İçli Köfte ve Sos İçin

* 1 kilogram köftelik ince bulgur
* 1 adet yumurta
* 1 paket irmik
* 2 su bardağı un
* 1 paket köfte harcı
* 4 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı salça
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1 kilogram kıyma
* 4 adet soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı: Adım Adım Cevizli İçli Köfte

Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Soğanları ince ince kıyıp, kıyma ile birlikte bir kapta iyice yoğuralım. Ardından, ince kıyılmış maydanoz, ceviz içi, karabiber ve tuzu ekleyip tekrar güzelce karıştıralım. Hazırladığımız iç harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Şimdi ise köfte hamurunu hazırlamaya başlayalım. Bulguru, yumurtayı, irmiği, unu, köfte harcını, suyu ve tuzu derin bir kapta iyice yoğuralım. Eğer hamur çok kuru ise biraz daha su ekleyebilirsiniz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde etmeliyiz. Hazırladığımız hamurdan küçük parçalar koparıp, içine ceviz büyüklüğündeki iç harçları koyup iyice kapatarak yuvarlayalım. Ardından kaynar suda yaklaşık 15-20 dakika haşlayalım. Haşlanan içli köfteleri soğuk suya alarak soğumaya bırakın. Servis öncesi isterseniz sosuyla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!