Lezzetli Bir Baklava Deneyimi
Pratik şerbetli tatlılar arasında yer alan ve damakları şenlendiren bu enfes burma baklava tarifiyle sizleri buluşturuyoruz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özel günlerinizde veya sevdiklerinize sürpriz yapmak istediğiniz anlarda ideal bir seçenek olacaktır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu baklava, hem görüntüsü hem de lezzetiyle herkesi etkileyecektir. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, mutfağınıza yeni bir lezzet katacak. Deneyip, fikrinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! Şimdiden ellerinize, emeklerinize sağlık!Malzemeler: Yumuşacık Hamuru İçin
* 70 gram tereyağı* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 yemek kaşığı kuru üzüm
* 5,5 su bardağı un
Malzemeler: Altın Sarısı Baklava İçin
* 175 gram tereyağıMalzemeler: Şerbeti Hazırlamak İçin
* 3,5 su bardağı su* 3 su bardağı toz şeker
* 3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı: Adım Adım Burma Baklava
1. Öncelikle, burma baklava hamurunu hazırlamak için derin bir kapta tereyağı, sıvı yağ, yumurta, süt, su ve yoğurdu iyice çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. Hamura kuru üzümleri de ekleyerek karıştırın. Hamuru en az yarım saat dinlendirin.2. Dinlenen hamuru orta kalınlığında açın. İstediğiniz büyüklükte kareler veya dikdörtgenler kesin. Her bir parçayı rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
3. 175 gram tereyağını eritip, hazırladığınız burma baklava parçalarının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
4. Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin. Sıcak şerbeti, fırından yeni çıkan sıcak baklavanın üzerine dökün. Şerbeti tamamen çekene kadar bekleyin. Daha sonra servis edebilirsiniz.