Bulgurlu Ekşili Sulu Köfte: Lezzet Yolculuğu

Eşsiz lezzeti ve dokusuyla, unutulmaz bir yemek deneyimi sunan bulgurlu ekşili sulu köfte tarifimiz, mutfağınıza renk katacak. Bu tarifle, hem doyurucu hem de oldukça pratik bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes lezzete bayılacak! Malzemeleri bir araya getirerek, adım adım tarifimizi takip edin ve sofralarınızın yeni yıldızı bulgurlu ekşili sulu köfte olsun. Unutmayın, tadı damağınızda kalacak bir deneyim için, malzemelerin kalitesine dikkat etmeniz önemlidir. Hazırlık aşaması biraz zaman alabilir ancak sonucu kesinlikle buna değer! Siz de bu enfes tarifi deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Malzemeler: Köfte Hamuru İçin

* 1 su bardağı ince köftelik bulgur* 1 çay bardağı irmik
* 1 çay bardağı un
* 1 su bardağı (bir parmak eksik) su
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber

Malzemeler: Çorba İçin

* 1 adet soğan
* 2 adet rendelenmiş domates
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1/2 adet limonun suyu
* 6-7 su bardağı su

Hazırlanış

Öncelikle köfte hamurunu hazırlamak için; bulgur, irmik, un, su, yumurta, salça, karabiber ve pul biberi derin bir kapta iyice yoğurun. Hamurun kıvamı, köfteleri yuvarlayabileceğiniz bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Daha sonra, soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Kavrulan soğanın üzerine rendelenmiş domatesleri, biber salçasını ve kuru naneyi ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Daha sonra, 6-7 su bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan çorbaya, hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, çorbaya ekleyin. Köfteler su yüzüne çıkana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirmeye devam edin. Pişen sulu köfte çorbasına limon suyunu ekleyip, kıvamına göre tuzunu ayarlayın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! Bu ekşili ve lezzetli köfte tarifini mutlaka denemelisiniz.