Bu tarifle, dilim dilim yenecek enfes bir benekli rulo pasta hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da keyifli. Hazırlanışı da oldukça pratik olduğu için kısa sürede bu harika pastayı sofranıza taşıyabilirsiniz. Çocuklarınızın da çok seveceği bu pasta, özel günleriniz için de ideal bir seçenek. İşte enfes pastamızın malzemeleri: İlk olarak, kek hamuru için 4 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı un, 1 tatlı kaşığı vanilya esansı ve 1 tatlı kaşığı kakaoya ihtiyacınız olacak. Krema için ise 300 mililitre sıvı krema ve 1 çay bardağı karamel sos kullanacağız. Malzemeleriniz hazır ise, mutfağımızda buluşalım!
Benekli Rulo Pasta Hazırlanışı
Öncelikle, kek hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Unu ve vanilya özünü ekleyerek karıştırın. Karışımı ikiye bölün. Bir yarısına kakao ekleyip karıştırın. Daha sonra, iki farklı renkteki hamuru, yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen keki bir mutfak bezi üzerine ters çevirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, keki dikkatlice rulo haline getirin.
Krema ve Sunum
Şimdi sıra kremamızda. Sıvı kremayı mikserle çırparak krema haline getirin. Karamel sosu ekleyip tekrar çırpın. Kek rulosunu açın ve kremayı üzerine yayın. Tekrar rulo haline getirin ve buzdolabında en az 1 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, dilimler halinde kesip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Bu enfes benekli rulo pasta ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun! İsterseniz üzerine biraz daha karamel sos ve fındık parçaları ekleyerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz. Deneyerek kendinize özgü bir sunum yaratabilirsiniz.
Tarif Notları
Tarifimizdeki ölçüler yaklaşık değerlerdir. Damak zevkinize göre şeker ve kakao miktarını ayarlayabilirsiniz. Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, kek hamuruna 1 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz. Ayrıca farklı meyvelerle süsleyerek pastanızın görünümünü ve lezzetini daha da artırabilirsiniz.