Lezzetli Bir Yemek Deneyimi

Misafirlerinizi etkileyecek kadar iddialı olan bu kolay beğendili tavuk dolması tarifi, mutlaka denemeniz gerekenlerden. Zamanınız kısıtlı olsa bile, bu tarifle enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Malzemeler kolaylıkla bulunabiliyor ve hazırlanışı oldukça pratik. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu tarif, sofralarınıza renk katacak. Özellikle hafta sonu yemekleri için ideal bir seçenek. Aileniz ve sevdikleriniz bu tarifi çok seveceklerdir. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler ve Hazırlık

Tavuk Dolması İçin: 2 adet tavuk göğsü, 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu, 1/4 su bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 4 dilim cheddar peyniri, 2 adet kabak (küp doğranmış), 2 adet kırmızı biber (küp doğranmış), 2 adet soğan (kıyılmış).
Beğendi İçin: 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 diş sarımsak (ezilmiş), 2 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan (küp doğranmış), 3 adet közlenmiş biber (küp doğranmış).

Hazırlanış ve Sunum

Öncelikle tavuk göğüslerini ortadan ikiye kesin ve baharatlarla (kırmızı biber, sarımsak tozu, tuz, karabiber) iyice ovun. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Daha sonra kabak, biber ve soğanı tavuk göğüslerinin üzerine yayın. Her bir tavuk göğsünün üzerine birer dilim cheddar peyniri yerleştirin. Tavukları yağlanmış fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen tavukları fırından alıp, beğendi sosuyla servis edebilirsiniz. Beğendi sosu için yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, közlenmiş patlıcanı ve biberleri bir kapta iyice karıştırın. Sosu tavukların üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Yanına pilav veya patates kızartması ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!