Muhteşem Lezzette Ballı Bademli Pasta

Eğer enfes bir pasta arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Bu tarif, yumuşacık dokusu ve ağızda dağılan lezzetiyle tüm damakları şenlendirecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu ballı bademli pasta, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir ikram olacaktır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir pastanın keyfini çıkarabilirsiniz. Hem görsel olarak hem de lezzet olarak çok başarılı olan bu pasta, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Pasta Hamuru

* 2 adet yumurta
* 1,5 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
* 3 çay bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 100 gram badem (büyük parçalar halinde doğranmış)

Malzemeler: Muhallebisi

* 3 su bardağı süt
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 su bardağı şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 paket labne peyniri
* 1 paket krem şanti

Malzemeler: Üzeri için

* 2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Öncelikle, pasta hamurunu hazırlamak için yumurtaları ve şekeri çırpın. Ardından, sütü, sıvı yağı, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak, doğranmış bademleri de ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin. Bu sırada muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Bunun için süt, yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı bir tencerede çırpın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra labneyi ve krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın. Soğuyan pasta tabanına muhallebiyi dökün ve üzerini yayın. Son olarak, 2 yemek kaşığı balı pastanın üzerine gezdirin ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!