Tarif Hakkında
Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, eşsiz lezzetiyle damağınıza bayram yaşatacak ballı acılı tavuk kanat tarifiyle karşınızdayız. Izgarada pişirilen bu enfes kanatlar, hem acılı hem de tatlı notalarıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Özellikle yaz akşamlarının vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınızla keyifli bir ızgara deneyimi yaşamak için ideal. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfak dolaplarınızda zaten mevcut. Hazırlanışı ise oldukça kolay, adım adım anlatımımızla birlikte siz de bu enfes lezzeti kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 kilogram tavuk kanat, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı bal, 1/2 çay bardağı sirke, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk kanatları iyice yıkayın ve kurulayın. Derin bir kapta domates salçası, biber salçası, bal, sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuk kanatların üzerine gezdirin ve iyice karıştırarak tüm kanatların sosu iyice kaplamasını sağlayın. En az 30 dakika, daha iyi sonuç için 1 saat buzdolabında marine edin. Marine edilmiş tavuk kanatları ızgara üzerinde orta ateşte, sık sık çevirerek pişirin. Tavuk kanatlar kızarana ve içleri iyice pişene kadar pişirmeye devam edin. Pişen ballı acılı tavuk kanatları sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında patates kızartması, salata veya pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
İpuçları
Daha fazla acı sevenler için pul biber ekleyebilirsiniz. Bal yerine akçaağaç şurubu da kullanabilirsiniz. Izgara yerine fırında da pişirebilirsiniz. Bu durumda 200 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Fırın kullanıyorsanız, kanatlarınızı fırın tepsisine dizmeden önce yağlı kağıt sermeniz daha kolay temizlik sağlar.