Muhteşem Bir Lezzet: Bal Kabaklı Bisküvili Pasta

Dilim dilim yiyebileceğiniz, enfes bir pasta tarifiyle karşınızdayız! Bu kolay ve pratik tarifle, bal kabaklı lezzetini bisküvili bir dokunuşla birleştiriyoruz. Hazırlaması oldukça keyifli olan bu pasta, misafirlerinizi de büyüleyecek kadar lezzetli. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, tarifimizi adım adım takip ederek kısa sürede harika bir pasta hazırlayabilirsiniz. Ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, unutulmaz bir tat deneyimi sunuyor. İşte enfes bal kabaklı bisküvili pasta tarifimiz!

Malzemeler

Kabağın Hazırlanması İçin:

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 paket pötibör bisküvi
  • 1/2 su bardağı süt

Krema İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Süsleme İçin:

  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

Bal Kabaklı Karışım:

Öncelikle, bal kabaklarını temizleyip, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Rendelediğiniz bal kabaklarını, toz şeker ve süt ile birlikte bir tencereye alın. Orta ateşte, karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Kabağın yumuşaması ve şeker erimesi önemlidir. Ardından, 1,5 paket pötibör bisküvileri küçük parçalar halinde kırarak, karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Bisküvilerin karışıma tamamen karışması ve yumuşaması için birkaç dakika daha pişirmeye devam edebilirsiniz. Soğuması için bir kenara alın.

Krema Hazırlanması:

Ayrı bir tencerede, süt, şeker, un ve mısır nişastasını iyice çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişirin. Kaynama noktasına geldiğinde, tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Kıvamı muhallebi gibi koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.

Pasta Montajı:

Soğuyan bal kabaklı karışımı ve kremayı, bir kapta birleştirin. İyice karıştırdıktan sonra, yarısını bir servis tabağına dökün. Üzerine dövülmüş ceviz serpin ve kalan karışımı üzerine yayın. Üzerine tekrar ceviz serpebilir veya dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!