Lezzetli Bir Akşam Yemeği: 3 Renkli Sebze Dolması

Bu tarifle, akşam yemeklerinizde enfes bir yöresel lezzet sunacaksınız. Patlıcan, biber ve domatesin uyumlu üçlüsü, özel baharat karışımıyla buluşarak damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlığı biraz zaman alsa da, ortaya çıkan sonuç tüm emeğinize değecek. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler tamamen doğal ve sağlıklı olup, içeriğinde herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Servis ederken yanına yoğurt veya ayran eşliğinde servis edebilirsiniz. Bol yeşillikler ile zenginleştirilmiş bu dolmalar, hem göze hem de mideye hitap eden bir sunum oluşturacaktır.

Malzemeler

* 250 gram kıyma (dana ve kuzu karışık)
* 150 gram tereyağı
* 6 adet orta boy domates
* 6 adet sivri biber
* 5 adet orta boy patlıcan
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1 demet fesleğen
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet kişniş
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1/2 çay kaşığı zerdeçal
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanış

Öncelikle sebzeleri yıkayıp temizleyin. Patlıcanları ve biberleri uzunlamasına ikiye bölün. Domatesleri de iri küpler halinde doğrayın. Soğanları ince ince kıyın. Tereyağını bir tavada eritin ve kıymayı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Kıymaya doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra salçayı, baharatları (tuz, karabiber, tarçın, zerdeçal) ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. Karıştırıp bir süre daha pişirin. Hazırladığınız harcı patlıcan, biber ve domateslerin içine doldurun. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişen 3 bacı dolmasınızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Sıcak olarak servis edilmesi tavsiye edilir. Yanında yoğurt veya ayran ile tüketebilirsiniz.