Öncelikle, 2 adet yumurta, 4 yemek kaşığı yoğurt, yarım su bardağı (bir parmak eksik) zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 3-4 su bardağı unu derin bir kapta iyice karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Hamurun kıvamını, un miktarını azaltıp çoğaltarak ayarlayabilirsiniz. Eğer çok sert olursa biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Yoğurdu kullanmak hamurun daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. Hazırladığımız hamuru en az 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Bu süre hamurun daha iyi bir kıvam almasını sağlayacaktır. Daha sonra hamuru ince bir şekilde açıp, pilavı saracak büyüklükte parçalar halinde keselim.
Perde Pilavı İç Malzemesi
2 su bardağı pilavlık pirinç, 125 gram tereyağı, 3 su bardağı tavuk suyu, 1 adet haşlanmış tavuk eti, 1 adet haşlanmış tavuk göğsü, 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım çay kaşığı tuz, bir tutam kırmızı toz biber, bir tutam karabiber ve bir tutam yenibahar ile pilavımızın iç malzemesini hazırlayalım. Önce pirinçleri tereyağında hafifçe kavuralım. Daha sonra tavuk suyunu ekleyip, tuz ve baharatları ilave ederek pilavımızı pişirelim. Pişen pilava, didiklenmiş tavuk eti, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip iyice karıştıralım. Bu karışımı, daha önce hazırladığımız hamurun içine güzelce yayalım.
Pişirme ve Sunum
Hazırlanan iç harç ile doldurulmuş hamuru rulo yapıp, parçalar halinde keselim. Küçük parçalar halinde kesilmiş hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine 3 gram tereyağı eritilmiş bir tavaya eklediğimiz ve hafifçe kavrulmuş 2 avuç bademi serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak veya ılık olarak servis edebileceğiniz bu perde pilavı, sofranızın en gözde lezzeti olacak.
Sonuç
Bu tarif ile hazırlayacağınız enfes perde pilavı, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacak. Tarifin her aşamasında dikkatli olursanız, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Deneyin ve afiyet olsun!