İşte Nefis Bir Magma Kek Tarifi!
Asla bir dilimin yetmeyeceği, pasta tadında nefis bir kek karşınızda. Bu tarifi denediğinizde, hem görünümü hem de lezzetiyle sizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu özel muhallebili magma kek, sevdiklerinizi mest edecek. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir ikram seçeneği. Özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu enfes kek tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratacaksınız. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakın. Tarifin püf noktalarına dikkat ederseniz, keklerinizin her zaman mükemmel olacağından emin olabilirsiniz.
Malzemeler: Muhallebi İçin
4 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya
Malzemeler: Kek İçin
3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un
Hazırlanışı:
Öncelikle, muhallebi için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın. Ardından, kek hamurunu hazırlamak için yumurtaları ve şekeri çırpın. Sıvı yağı, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek yavaşça hamura ekleyin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kaba dökün. Üzerine soğumuş muhallebiyi gezdirin ve hafifçe karıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen kek soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!