Tarif Hakkında

Pratik bir kek tarifi arayanlar için harika bir seçenek! Krem peynir ve taze şeftalinin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kek, bir dilimle bile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimiz, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz bu tarif, hem hafta içi akşamları hem de hafta sonu kahvaltılarında ideal bir tercih olacaktır. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu şeftalili kek, misafirlerinizi de etkileyecektir. İşte, adım adım yapılışı ve püf noktalarıyla birlikte enfes krem peynirli şeftali keki tarifi.

Malzemeler

Kek Malzemeleri:

  • 125 gram tereyağı
  • 265 gram toz şeker
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 40 mililitre limon suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 280 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilin

Krem Peynir Kreması Malzemeleri:

  • 50 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket sürülebilir beyaz peynir

Şeftali Hazırlığı:

  • 3 adet orta boy şeftali
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı

Kek Hamurunu Hazırlama:

Öncelikle, tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, süt, un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı da ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Krem Peynir Kremasını Hazırlama:

Kek pişerken, krem peynir kremasını hazırlayabilirsiniz. Bunun için tereyağını ve pudra şekerini çırpın. Daha sonra sürülebilir beyaz peyniri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Pişen kek soğuyunca üzerine kremayı yayın.

Şeftalileri Hazırlama ve Süsleme:

Şeftalileri yıkayıp küp küp doğrayın. Küçük bir tavada tereyağı ve esmer şekeri eritin. Doğranmış şeftalileri ekleyin ve hafifçe karamelize olana kadar pişirin. Soğuyan kekin üzerine karamelize şeftalileri yerleştirin ve dilediğiniz gibi süsleyin. Servis etmeden önce en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun!