Tarif Hakkında
Bu tarifle, gerçek kelle paça çorbasını aratmayacak kadar lezzetli bir et çorbası hazırlayacaksınız! Etli çorbaları sevenler için mükemmel bir seçenek olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabiliyor. Hazırlanması ise oldukça pratik ve kısa sürüyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbadan çok memnun kalacak. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olan bu çorbayı soğuk havalarda içmek ise ayrı bir keyif. Hafif ekşi tadı ve yoğun aromasıyla damağınıza bayram yaşatacak. Siz de hemen deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Et Suyu İçin:
2 adet kemikli et, 2 litre su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Çorba Sosu İçin:
1 adet yumurta sarısı, 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1/2 kahve fincanı sirke, 2 diş rendelenmiş sarımsak
Baharatlandırma İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tepeleme tatlı kaşığı toz biber
Hazırlanışı
Öncelikle kemikli etleri iyice yıkayın. Büyük bir tencereye etleri ve suyu ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin. Köpükler oluşursa, dikkatlice alın. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin. Etler iyice piştikten sonra, bir süzgeç yardımıyla suyu ayrı bir kaba alın. Etleri küçük parçalar halinde doğrayın. Ayrı bir kapta, yumurta sarısı, nişasta, limon suyu, sirke ve sarımsağı çırpın. Tereyağını bir tavada eritin ve toz biberi ekleyerek hafifçe kavurun. Daha sonra, süzülmüş et suyunu kaynatın. Hazırladığınız yumurta sarısı karışımını yavaşça ve sürekli karıştırarak kaynar suya ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak, doğranmış etleri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!