Unutulmaz Bir Lezzet: Oreo Cheesecake
Dünyanın en sevilen kurabiyesi Oreo'nun tadına doyamayacağınız bir cheesecake tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte Oreo'nun eşsiz lezzeti, hem kekin tabanında, hem kremasında hem de süslemesinde kendisini gösteriyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarif, hem görsel şölen sunuyor hem de damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. İster özel günlerinizde, ister sevdiklerinizle keyifli bir akşamda, bu enfes cheesecake ile misafirlerinizi büyüleyeceksiniz. Malzemelerin kalitesi ve doğru ölçüler, mükemmel bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Hazırsanız, başlayalım!Malzemeler: Lezzet Durağı
Kuru Malzemeler:* 30 adet Oreo bisküvisi* 60 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Krema Malzemeleri:* 400 gram mascarpone peyniri (veya 500 gram labne peyniri)
* 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 200 ml. krema (çırpılmış)
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 4 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 8 adet Oreo bisküvisi (süsleme için)
Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet
1. Öncelikle Oreo bisküvilerini bir mutfak robotunda veya streç filme sarıp tezgahta ezip un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımı 20-22 cm çapında bir kalıbın tabanına yayın ve buzdolabına koyun.2. Krema için; mascarpone peynirini, yoğurdu, çırpılmış kremayı, yumurtaları, şekeri ve mısır nişastasını bir kapta iyice çırpın. Karışımın pürüzsüz olmasına dikkat edin. 8 adet Oreo bisküvisini iri parçalar halinde kırarak kremaya ekleyin ve hafifçe karıştırın.
3. Kremayı hazırladığınız Oreo tabanının üzerine yayın. Hazırladığınız cheesecake'i önceden ısıtılmış 170 derece fırında, su banyosunda yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra tamamen soğuması için bekleyin ve en az 4 saat buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce kalan Oreo bisküvileri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!