Lezzetli Mısır Chowder Hazırlığı

Bu tarif, klasik corn chowder'ın unutulmaz bir yorumu. Dana pastırması, kereviz, patates ve kırmızı biberin eşsiz uyumu, tatlı mısırın lezzetini tamamlıyor. İçeriğindeki kum midyeleriyle deniz ürünlerinin tazeliğini de sunan bu çorba, konyak ve kremanın zenginliğine kavuşuyor. Limonun ferahlığı, maydanoz ve kekiğin aromasıyla harmanlanan çorba, kimyonun hafif baharatlı dokunuşuyla mükemmel bir lezzet dengesi sağlıyor. Tavuk suyuyla zenginleştirilen bu eşsiz çorba, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hazırlanışı da oldukça basit, deneyin ve tadına varın!

Gerekli Malzemeler

- 200 gram dana pastırması
- 150 gram kereviz
- 250 gram patates
- 100 gram kırmızı biber
- 200 gram soğan
- 200 gram taze mısır- 15 adet kum midyesi
- 200 mililitre konyak
- 100 gram tereyağı
- 400 gram krema
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 adet limon
- 1/2 bağ maydanoz
- 2 dal kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 litre tavuk suyu

Adım Adım Hazırlama

Öncelikle, dana pastırmasını küçük parçalar halinde ayçiçek yağında kızartın. Ardından, ince doğranmış soğan, kereviz ve kırmızı biberi ekleyip soteleyin. Küçük küpler halinde doğranmış patatesleri ve mısırı da ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Konyak'ı ekleyin ve alkolden arındırın. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın ve kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Tereyağını ekleyip eritin. Ardından kremayı ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Son olarak, limon suyunu ve kekiği ilave edin. Tuz ve karabiber ile lezzetini ayarlayın. Servis etmeden önce, kum midyelerini ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!