İki Renkli Puding: Lezzet ve Görüntünün Buluşması

Bu tarifle hazırlayacağınız iki renkli puding, hem damak zevkinize hem de gözünüze hitap edecek bir tatlı deneyimi sunacak. Kaşık kaşık yenecek kadar lezzetli olan bu puding, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir ikram olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta acemi olanlar için bile ideal. Sütlü ve çikolatalı katmanların uyumundan oluşan bu enfes tatlı, sizleri enfes bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. Malzemeleri bir araya getirip, adımları takip ettiğinizde, kısa sürede harika bir puding ortaya çıkacak. Afiyet olsun!

Malzemeler

Sütlü Puding İçin:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 200 gram toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolatalı Puding İçin:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4-5 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 çimdik tuz

Çilekli Süsleme İçin:

  • 8-10 adet çilek
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 dal taze nane
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Hazırlanış

Öncelikle sütlü puding için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama noktasına geldiğinde tereyağını ekleyin ve ocaktan alın. Ayrı bir kapta, çikolatalı puding için kakaoyu sıcak su ile çırpın. Eritilmiş bitter çikolatayı ve tuzu ekleyin. Sütlü pudingi servis kaplarına dökün. Üzerine çikolatalı pudingi ekleyin ve soğumaya bırakın. Son olarak, çilekleri şeker, limon suyu, su ve nişasta ile pişirin. Soğuduktan sonra pudingin üzerine koyun ve taze nane ile süsleyin. Bu enfes iki renkli puding artık servise hazır!

Servis Önerileri

Hazırladığınız iki renkli pudingi, soğuk olarak servis etmeniz önerilir. Dilerseniz, yanında dondurma veya krema ile de servis edebilirsiniz. Çilek püresi yerine, farklı meyve püresi kullanarak da değişiklik yaratabilirsiniz. Tatlınızı daha da zenginleştirmek için, puding katmanlarını arasına bisküvi veya kurabiye parçaları ekleyebilirsiniz.