Muhteşem Lokma Hamuru

Öncelikle lokma hamurunu hazırlayalım. 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya ve 2 yemek kaşığı toz şekeri bir kapta karıştırın. 5 dakika kadar bekleyip mayanın aktifleşmesini sağlayın. Ardından 4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. 2-2,5 su bardağı unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru üzerini örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Hamurun kabarmasını beklerken, muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Bu süreçte hamurun kıvamına dikkat edin, çok yumuşak veya çok sert olmamalıdır. İdeal kıvam, hafifçe ele yapışan ancak kolayca şekil verilebilen bir kıvamdır.

Kremalı Muhallebi Hazırlama

Şimdi sıra enfes muhallebi dolgusunda! 500 ml sütü, 2 yemek kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı nişastayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kapta 2 yumurta sarısını ve 4 yemek kaşığı toz şekeri çırpın. Pişen muhallebiye yumurta-şeker karışımını yavaşça ekleyerek çırpın. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve 1 paket vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiyi daha sonra lokmaların içine doldurmak için kullanacağız. Bu aşamada muhallebinin kıvamına dikkat edin, çok sulu olmaması önemli. Gerekirse biraz daha nişasta ekleyebilirsiniz.

Çikolata Sosuyla Lezzet Şöleni

Lokma ve muhallebi hazırsa, son dokunuş için çikolata sosunu hazırlayalım. 150 gram sütlü çikolatayı ve 1/2 su bardağı kremayı benmari usulü eritin. İsteğe bağlı olarak, çikolata sosunu daha akışkan hale getirmek için biraz daha krema ekleyebilirsiniz. Mayalanan hamuru küçük parçalar halinde koparıp, kızgın yağda kızartın. Kızaran lokmaları kağıt havlu üzerinde süzün. Soğuyan lokmaları ikiye bölüp, içine soğumuş muhallebiyi doldurun. Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. Afiyet olsun!

Muhallebi Dolgulu Lokma Servis Önerileri

Hazırladığınız muhallebi dolgulu lokmaları dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi, fındık veya diğer kuru yemişler serpebilirsiniz. Soğuk olarak servis etmek, hem muhallebinin tadını daha iyi ortaya çıkaracak hem de lokmaların daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici bir tatlı arayanlar için harika bir seçenektir. Bu tarifi denemekten çekinmeyin, pişman olmayacaksınız.