Muhteşem Mor Havuçlu Bundt Kek

Bu tarif, alışılmışın dışında bir lezzet sunuyor: mor havuçlu bundt kek! Eşsiz aroması ve yumuşak dokusuyla, tatlı sevenlerin yeni favorisi olmaya aday. Kekin içerisindeki farklı baharatlar, mor havuç ve kuruyemişlerin uyumu, damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, özel günlerinizde veya sevdiklerinizi şımartmak istediğiniz anlarda mükemmel bir tercih olacaktır. Sıcak bir içecekle birlikte servis ederek tadını daha da artırabilirsiniz. Deneyin ve bu enfes lezzetin keyfini çıkarın!

Malzemeler:

Kek İçin:

  • 225 gram un
  • 100 gram tam buğday unu
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram Hindistan cevizi yağı
  • 125 gram esmer şeker
  • 75 gram karadut pekmezi
  • 4 adet yumurta
  • 300 gram rendelenmiş mor havuç
  • 100 ml. sıvı yağ
  • 50 ml. süt
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • 3 adet ezilmiş kakule
  • 100 gram ceviz içi
  • 70 gram kuru kızılcık

Süsleme İçin:

  • 100 gram pudra şekeri
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı krem tartar
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kuru kızılcık

Hazırlanışı:

Öncelikle, kek malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Tereyağı ve Hindistan cevizi yağını eritin ve diğer malzemelerle birleştirin. Hamur kıvamını elde ettikten sonra, bundt kalıbınızı yağlayıp unlayın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Pişen keki kalıptan çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin. Bu esnada süsleme malzemelerini hazırlayın. Pudra şekerini, limon suyunu, vanilya özütünü, yumurta beyazını ve krem tartarı çırpın. Soğuyan keke bu karışımı sürün ve üzerine doğranmış kuru kızılcık serpin. Son olarak, havuçlu bundt kek'inizi dilimleyerek servis edin.