Nefis Bir Lezzet: Dereotlu Peynirli Poğaça
Pratik ve şık görünümüyle dikkat çeken dereotlu peynirli poğaça tarifi, mis gibi kokusuyla da damakları şenlendirecek. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve hızlıdır. Malzemelerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan enfes lezzet, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarınıza renk katacak bu poğaçaları, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Özellikle taze dereotu kullanarak poğaçalarınıza ayrı bir aroma katabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün! Bu tarifle, zahmetsizce harika bir sonuç elde edeceksiniz.Malzemeler: Hamur ve İçiçin
Hamur İçin:
* 125 gram tereyağı* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tutam taze dereotu* 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
İç İçin:
* 1 kase beyaz peynirSüslemek İçin:
* 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)* 1 tutam çörek otu
* 1 tutam susam
Hazırlanış: Adım Adım
1. Öncelikle, tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, 1 yumurtayı (bir yumurta sarısını ayırın), şekeri, tuzu ve kabartma tozunu derin bir kapta çırpın. Ardından, taze dereotunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun fazla sert olmamasına dikkat edin. Hamuru üzerini örtüp yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin.2. Dinlenmiş hamuru orta kalınlıkta açın. Açtığınız hamura eşit miktarda beyaz peyniri yayın. Ruloya sarın ve parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
3. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurta sarısı ile çörek otu ve susamı karıştırıp, poğaçaların üzerine sürün.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılıması için biraz bekletin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!