Nefis Damla Sakızlı Kurabiyeler
Küçük parçalar halinde satılan damla sakızının enfes kokusuyla hazırlanan bu kurabiyeler, kahve saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Pürüzsüz ve yumuşak dokusuyla ağızda dağılan bu lezzetli kurabiyeleri yapmak çok kolay. Her lokmada yoğun bir damla sakızı aroması hissedeceksiniz. Çay veya kahve yanında sunabileceğiniz gibi, sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Bu tarifle hem pratik hem de lezzetli bir ikram hazırlayabilirsiniz. Hemen denemeye başlayın ve eşsiz tadını keşfedin. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kurabiyelere bayılacak!Malzemeler
* 100 gram oda sıcaklığında tereyağı* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 çay kaşığı damla sakızı (2 küçük parça)
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı nişasta
* 1/2 paket kabartma tozu
Hazırlanış
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı derin bir kapta çırpın. Pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.2. Daha sonra damla sakızını ilave edin ve tekrar çırpın.
3. Ayrı bir kapta unu, nişastayı ve kabartma tozunu karıştırın.
4. Kuru malzemeleri yavaş yavaş tereyağı karışımına ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
5. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
6. Dinlenen hamuru istediğiniz şekil ve büyüklükte kurabiyeler haline getirin.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı rengi alana kadar pişirin.
8. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin.