Baharatlı Sütlaç: Bir Lezzet Şöleni
Sütlü tatlıların vazgeçilmezi sütlaç, bu tarifte enfes baharatlarla buluşuyor. Tarçın, karanfil ve yıldız anasonun eşsiz aroması, klasik sütlaç lezzetine bambaşka bir boyut katıyor. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz sütlaça bayılacaklar. Özel günlerinizin veya misafir ağırlamalarınızın yıldızı olacak bu tarifi, siz de kolayca evinizde hazırlayabilirsiniz. Hafif ve ferahlatıcı yapısıyla, sıcak yaz günlerinde bile keyifle tüketebileceğiniz bir tatlı arayışındaysanız, doğru yerdesiniz.Malzemeler: Baharatlı Sütlaç İçin Gerekliler
* 1 litre süt* 7 yemek kaşığı pirinç
* 1 su bardağı su
* 1,5 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 adet çubuk vanilya
* 1 adet çubuk tarçın
* 2-3 adet yıldız anason
* 3 adet tane karanfil
* 1 tatlı kaşığı tarçın (servis için)
Hazırlanışı: Adım Adım Baharatlı Sütlaç
1. Öncelikle, geniş bir tencereye sütü, pirinci, suyu, pirinç ununu, nişastayı, şekeri, vanilyayı, çubuk tarçını, yıldız anasonu ve karanfili ekleyin.2. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın.
3. Sürekli karıştırarak, kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
4. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve 15-20 dakika daha, kısık ateşte, karıştırarak pişirmeye devam edin.
5. Sütlaç kıvamına geldiğinde, ateşten alın ve çubuk tarçını, yıldız anasonu ve karanfili tencereden çıkarın.
6. Ilıdıktan sonra, kaselere paylaştırın ve üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpin.
7. Soğuması için buzdolabına kaldırın ve en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!