Mayasız Peynirli Dereotlu Poğaça

Kıyır kıyır, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Mayasız olmasıyla da pratikliği ön plana çıkaran bu tarif, hem kahvaltılara hem de çay saatlerine mükemmel bir eşlikçi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu peynirli dereotlu poğaça, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Malzemeleri bir araya getirip kısa sürede enfes poğaçalarınızı hazırlayabilirsiniz. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabilen malzemelerden oluşuyor. İşte, mis gibi kokusuyla mutfağınızı dolduracak pratik poğaça tarifimiz.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes ev poğaçası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 125 gram tereyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 3 su bardağı un, 4-5 dal taze dereotu, 1/2 kase peynir (damak zevkinize göre beyaz peynir, kaşar peyniri veya lor peyniri tercih edebilirsiniz). Malzemeleri ölçülerine dikkat ederek hazırlamanız, poğaçalarınızın kıvamının tutması açısından önemlidir. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Tereyağını oda sıcaklığında kullanmanız daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Dereotunu ince ince kıymanız, poğaçalarınızın daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

Poğaça Hazırlama Adımları

Öncelikle yumurta, sıvı yağ, yoğurt, eritilmiş tereyağı, sirke, şeker ve tuzu derin bir kapta çırpın. Daha sonra kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamura kıyılmış dereotu ve peyniri ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (susam, çörek otu vb.). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!