Tarif Hakkında

Çay saatleriniz için enfes bir lezzet arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Bu kolay portakallı kek tarifiyle, evinizi mis gibi portakal kokusuyla dolduracak, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bir kek hazırlayabilirsiniz. Hazırlığı oldukça basit olduğu için deneyimsiz kişiler bile rahatlıkla yapabilir. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli keki çok sevecek. Püf noktalarıyla, kekinizin daha da lezzetli ve kabarık olmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak bir fincan çay eşliğinde, keyifli anlar için ideal bir ikili. Hem yapımı kolay hem de sonucu enfes olan bu tarif mutlaka denemenizi hak ediyor.

Malzemeler

- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt

Hazırlanışı

1. Öncelikle yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Un karışımını, yumurta ve yağ karışımına azar azar ekleyerek spatula ile karıştırın. Sütü de ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları

Kekinizin daha kabarık olması için yumurtaları iyice çırpmaya özen gösterin. Portakal kabuğunu rendelerken beyaz kısımlarına dokunmamaya dikkat edin, çünkü kekinizin acılaşmasına neden olabilir. Fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın. Kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan batırın, kürdana hamur yapışmıyorsa kekiniz pişmiştir. Soğuyan keki dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.