Mini Alman Pastası İçin Malzemeler

Bu tarifle, evinizde kolayca yapabileceğiniz enfes bir mini Alman pastası hazırlayacaksınız. Yumuşacık kek hamuru ve harika kremasıyla damağınıza bayram yaşatacak bu tarif, küçük porsiyonlar halinde sunulmasıyla da pratiklik sunuyor. İşte ihtiyacınız olan malzemeler:

Kek Hamuru İçin:

* 1 çay bardağı ılık süt
* 1 çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 adet yumurta
* 1 paket instant maya
* 5,5-6 su bardağı un

Krema İçin:

* 4 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı (silme) un
* 2 yemek kaşığı (silme) nişasta
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket krem şanti

Süsleme İçin:

* 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Mini Alman Pastası Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlamakla başlayalım. Süt, su, şeker, sıvı yağ ve yumurtaları derin bir kapta çırpın. Ardından mayayı ekleyin ve iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaba alın ve üzerini kapatarak ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru istediğiniz boyutta yuvarlak parçalar halinde kesin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kekler pişerken, kremayı hazırlayabilirsiniz. Sütü, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve şekeri bir tencerede karıştırıp, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve krem şantiyi ekleyerek çırpın. Pişen kekler soğuyunca kremayı üzerine yayın ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Mini Alman Pastası Sunumu ve Püf Noktaları

Mini Alman pastasını, üzerine taze meyveler ekleyerek veya farklı soslar ile süsleyerek daha da şık hale getirebilirsiniz. Fırından yeni çıkmış kekleri soğumadan krema ile kaplamayın, aksi takdirde krema eriyebilir. Kremanın kıvamı çok önemlidir. Eğer çok sulu olursa, pastanız dağılabilir. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Tarifin ölçülerini daha büyük bir Alman pastası için artırabilirsiniz.