Nefis Mayasız Poğaça Tarifi

Maya kullanmadan da muhteşem yumuşaklıkta poğaça elde etmek mümkün! Bu pratik tarifle, herkesin mayalı diyeceğinden emin olabilirsiniz. Sıcacık, lezzetli ve çıtır çıtır bir simit poğaça deneyimi için hemen denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, yoğun günlerinizde bile size lezzetli bir ikram sunacaktır. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes poğaçalardan çok memnun kalacaklar. Özellikle kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka deneyin derim. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Daha fazla vakit kaybetmeden başlayalım!

Gerekli Malzemeler

Hamur Malzemeleri:

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
4,5 su bardak un

İç Malzeme:

1 su bardağı beyaz peynir (damak zevkinize göre farklı peynirler de kullanabilirsiniz.)

Üzeri İçin:

1 kase kavrulmuş susam
1 yemek kaşığı pekmez
1/2 çay bardağı su

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, geniş bir kapta sıvı yağ, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu iyice karıştırın. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmayın, kıvamını bulduğunda yeterli olacaktır. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru beze şeklinde yuvarlayın ve istediğiniz boyutta parçalar halinde kesin. Her parçanın içine beyaz peynir koyun ve tekrar yuvarlayın. Pekmez ve suyu karıştırarak hazırladığınız karışımı simit poğaçaların üzerine sürün ve bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!