Nefis Bir Lezzet: Mantarlı Tatlı Patates

Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif, tatlı patates sevenler için tam bir lezzet şöleni! Hem doyurucu hem de oldukça pratik olan bu yemek, farklı bir tat arayanlara mükemmel bir alternatif. Mantarların lezzeti ile tatlı patatesin yumuşaklığı, ağızda adeta bir dans sergiliyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede sofranızı şenlendirecek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. İşte tarifin detayları:

Malzemeler

* 2 adet tatlı patates* 300 gram kıyma
* 400 gram mantar* 1 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1-2 dal maydanoz
* 50 gram kaşar peyniri
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanış

Öncelikle tatlı patatesleri iyice yıkayıp haşlayın veya fırında yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kabuklarını soyup püre haline getirin. Ayrı bir tavada soğanı ve sarımsağı kavurun. Ardından kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra doğranmış mantarları ekleyip, domates salçası, tuz ve karabiber ile birlikte 5-7 dakika daha pişirin. Pişen kıyma ve mantar karışımını püre haline getirdiğiniz tatlı patateslerin üzerine ekleyin. İyice karıştırın ve fırın tepsisine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Mantarlı tatlı patatesinizi daha zengin hale getirmek için üzerine taze maydanoz serpebilir, yanında yoğurt veya krema servis edebilirsiniz.