Muhteşem Lokumlu Kifla Tarifi

Çay saatlerinizin yeni gözdesi, yumuşacık kifla hamuru ve ağızda dağılan lokumun enfes birleşimi! Bulgaristan'dan esinlenerek hazırladığımız bu tarif, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda kalacak kadar lezzetli. Hazırlaması oldukça keyifli olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. İçerisindeki lokumun tatlılığı, hafif hamuruyla mükemmel bir uyum sağlıyor. Özel günlerde veya sevdiklerinizle keyifli bir sohbet eşliğinde tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Çocuklarınız da bayılacaktır! Sıcak servis etmeyi unutmayın; sıcakken daha da lezzetli oluyor.

Malzemeler: Hamur İçin

250 ml ılık süt, 10 gr instant maya, 2 adet yumurta, 1 adet yumurta beyazı, 130 gr toz şeker, 100 ml sıvı yağ, 550 gr un, 5 gr tuz ve 1 paket vanilin.

Malzemeler: İç Malzeme ve Süsleme

16 adet lokum, 1 adet yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı süt ve 3 yemek kaşığı toz şeker.

Hazırlanışı

Öncelikle, ılık süt, instant maya, yumurtalar, yumurta beyazı, toz şeker, sıvı yağ, un, tuz ve vanilyayı derin bir kapta iyice yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru en az 10 dakika boyunca iyice yoğurmanız, kiflalarınızın daha kabarık ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Hamuru üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde açın. Açtığınız hamurun üzerine eşit aralıklarla lokumları yerleştirin. Hamuru dikkatlice rulo şeklinde sarın ve küçük parçalar halinde kesin. Hazırladığınız küçük hamur parçalarını yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurta sarısı, süt ve toz şekeri karıştırın. Bu karışımı kiflaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı rengi alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan lokumlu kiflaları soğumadan servis edin. Afiyet olsun!