Ev Yapımı Mercimek Çorbası
Mercimek çorbası sevenler için enfes bir tarif! Resimli anlatımıyla, lokanta lezzetindeki mercimek çorbasını evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bu tarifte, kırmızı ya da sarı mercimek kullanabilirsiniz, tercihinize kalmış. Çorbanın kıvamını ayarlamak için sıcak su miktarını dilediğiniz gibi artırabilirsiniz. Püf noktası ise, soğanı ve havucu güzelce kavurmak ve baharatları dengeli kullanmaktır. Deneyerek kendi damak zevkinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Çorbanızı servis etmeden önce üzerine bir kaşık yoğurt veya limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
Bu tarifte, lezzetli bir mercimek çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 adet kuru soğan (ince doğranmış), 1 yemek kaşığı un, 1 adet havuç (küp doğranmış), 1 adet patates (küp doğranmış), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek (önceden yıkanmış), 6 su bardağı sıcak su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle, tencereye ayçiçek yağını ekleyip ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 5 dakika kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış mercimekleri, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin. Kırmızı toz biberi ekleyip hafifçe kavurun. Bu karışımı çorbaya ekleyip karıştırın. Servis etmeden önce sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.
Sunum Önerileri
Çorbanızı sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt, limon suyu veya pul biber ekleyebilirsiniz. Yanında kızarmış ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!