Nefis Bir Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezi olan enginarın, faydaları saymakla bitmeyen bu harika tarifini sizinle paylaşıyoruz. Sezonun en taze enginarlarıyla hazırlayacağınız bu lezzetli yemek, hem hafif hem de oldukça besleyici. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif sayesinde, kısa sürede sofranızı şenlendirecek enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak! Bolca zeytinyağı ile harmanlanan enginarlar, diğer sebzelerle birlikte muhteşem bir uyum yakalıyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler ve Hazırlık

Bu enfes zeytinyağlı enginar için ihtiyacınız olan malzemeler: 6 adet enginar, 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet soğan, 1 çay bardağı bezelye, 2 adet limon, 1 çay kaşığı toz şeker, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1,5 su bardağı su ve 5 dal dereotu. Öncelikle enginarları temizleyip, ince ince dilimleyin. Havuç, patates ve soğanı da küçük küpler halinde doğrayın. Daha sonra, tüm malzemeleri büyük bir tencereye alın ve güzelce karıştırın. Limonun suyunu da ekleyerek, tencerenin kapağını kapatın.

Pişirme ve Servis

Orta ateşte, malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra, dereotunu ekleyerek karıştırın. Afiyetle yiyebilirsiniz! Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanına pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Bu tarif, sağlıklı ve lezzetli bir yemek arayanlar için ideal. Dilerseniz, baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Özellikle mevsiminde tüketilen enginarın tüm faydalarından bu tarifle yararlanabilirsiniz. Bu kolay ve pratik tarifle, misafirlerinizi de etkileyebilirsiniz.