Kış Aylarının Vazgeçilmezi: Sıcak Balık Çorbası
Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba içmek kadar güzel bir şey yok. Bu tarifimizde, hem besleyici hem de doyurucu bir balık çorbası hazırlayacağız. Tarifimizi deneyerek, hem kendinizi ısıtabilecek hem de lezzetli bir yemek yiyebileceksiniz. Hazırlık aşaması oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızda yerini alacaktır. Aileniz ve sevdikleriniz bu çorbayı çok sevecekler. Malzemeler oldukça basit ve çoğu evde zaten bulunuyor. Hadi, birlikte bu enfes çorbayı yapalım!Malzemeler ve Hazırlık
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 300-400 gram taze balık eti, 5-6 su bardağı su, 1 adet orta boy soğan, 1 adet orta boy havuç, 1 adet orta boy patates, 1 adet kereviz sapı, 2-3 adet defne yaprağı, 1 yemek kaşığı (tepeleme) un, 1-2 dal taze maydanoz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber. Öncelikle sebzeleri yıkayıp temizleyerek doğrayalım. Balık etini de uygun büyüklükte parçalara ayıralım. Malzemeler hazır olduğunda, tarifin hazırlık aşamasına geçebiliriz.Lezzetli Balık Çorbası Tarifi
1. Öncelikle sıvı yağını tencereye alıp, doğranmış soğanı hafifçe kavuralım. Ardından doğranmış havuç, patates ve kerevizi ekleyerek 5 dakika kadar daha kavuralım.2. Tencereye 5-6 su bardağı suyu, defne yapraklarını ve baharatları (tuz, karabiber, zerdeçal, kırmızı biber) ekleyip kaynamaya bırakalım.
3. Su kaynamaya başladıktan sonra, balık etini tencereye ekleyip 10-15 dakika kadar pişirelim.
4. Balık pişerken, ayrı bir kapta unu az miktarda soğuk su ile çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Bu karışımı çorbaya yavaşça ekleyip, sürekli karıştırarak kaynamaya devam edelim. Un çorbanın kıvamını dengeleyecek ve hafif koyulaşmasını sağlayacaktır.
5. Çorba kıvam aldığında, ateşten alalım ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Servis etmeden önce birkaç dakika dinlendirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun!