Vitamin Deposu Ezogelin Çorbası
Günlük beslenmenize sağlık ve lezzet katacak harika bir ezogelin çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifimiz, kırmızı mercimeğin besleyici gücüyle, pirinç ve bulgurun tok tutma özelliğinin birleşimiyle hazırlandı. Özellikle soğuk kış günlerinde vücudunuzu ısıtacak ve enerji verecek bu çorba, hem yapımı kolay hem de son derece doyurucu. Aileniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir tercih olacaktır. Tarifimizi adım adım takip ederek, kendinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. Hem pratik hem de sağlıklı olan bu çorba, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlanışı oldukça kolay olduğundan, zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Sıcak bir kase ezogelin çorbası ile gününüze lezzetli bir başlangıç yapın!
Gerekli Malzemeler
Aşağıda listelenen malzemeler ile enfes bir ezogelin çorbası hazırlayabilirsiniz. Malzemelerin ölçülerine dikkat etmeniz, çorbanızın kıvamının ve lezzetinin doğru şekilde ortaya çıkması için önemlidir. Taze ve kaliteli malzemeler kullanarak, çorbanızın aromasını en üst düzeye çıkarabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak baharat miktarlarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Eldeki malzemelerin durumuna göre bazı değişiklikler de yapabilirsiniz. Örneğin, kimyonu sevmiyorsanız kullanmamanızda bir sakınca yoktur. Afiyet olsun!
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8,5-9 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı ucu kimyon (isteğe bağlı)
- 1-2 çay kaşığı tuz
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını bir tencerede eritin. Doğradığınız soğanı ve sarımsağı tencereye ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra biber ve domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru tencereye ilave edin. Baharatları (pul biber, kırmızı toz biber, kuru nane, kimyon ve tuz) da ekleyin. Sıcak suyu yavaşça ekleyin ve iyice karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte en az 30 dakika, ya da mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi, kullandığınız mercimeğin cinsine göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirebilir ya da tercihinize göre püre haline getirebilirsiniz. Son olarak, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!