Nefis Etsiz Bamya Yemeği

Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bamya yemeğini, en güzel şekilde pişirmenin püf noktalarıyla dolu bu tarifimiz, damak zevkinize hitap edecek. İşin sırrı, limonlu suda saklı! Bu tarifimizle, bamyanın kıvamını ve lezzetini tam anlamıyla yakalayacaksınız. Siz de bu pratik ve lezzetli tarifi deneyerek, sevdiklerinizi şımartın. Özellikle yaz aylarında sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu bamya yemeği, hem hafif hem de doyurucu. Tarifimizi adım adım uygulayarak, enfes bir bamya yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Unutmayın, malzemelerin tazeliği, lezzette büyük rol oynar.

Gerekli Malzemeler

* 500 gram bamya* 1/2 adet limon suyu
* 1 kase su
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet orta boy domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 adet limon suyu
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıcak su

Adım Adım Hazırlanış

Öncelikle, 500 gram bamyayı yıkayıp, iyice temizleyelim. Daha sonra, 1/2 limon suyunu ve 1 kase suyu bir kapta karıştırarak, bamyaları bu karışımın içinde 15 dakika bekletelim. Bu işlem, bamyanın fazla kayganlaşmasını ve yapışmasını önleyecektir. Soğanı ince ince doğrayıp, zeytinyağıyla birlikte bir tencerede kavuralım. Domatesleri küp küp doğrayıp, soğanlara ekleyelim. Domates salçasını da ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. Ardından, 1/2 limon suyunu, tuzu ve sıcak suyu ilave edelim. Son olarak, limonlu suda beklettiğimiz bamyaları tencereye ekleyip, kısık ateşte pişirelim. Bamyalar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim. Pişme süresi, bamyanın türüne göre değişebilir. Afiyet olsun!