Arabaşı Çorbası: Malzemeler ve Hazırlık
Bu tarifte, klasik Arabaşı çorbasını evinizde kolayca hazırlamanız için gereken tüm malzemeleri ve adım adım yapılışını bulacaksınız. Ramazan sofralarına yakışan, besleyici ve doyurucu bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Tarifimizde, lezzet için özenle seçilmiş malzemeler kullanılmıştır. Tavuk suyuyla zenginleştirilen çorbanın kıvamını ve tadını mükemmel bir dengeye ulaştırdık. Hazırlık aşamalarında dikkat edilmesi gereken noktaları da sizlerle paylaşacağız. Çorbanızı daha lezzetli hale getirmek için kullanabileceğiniz birkaç ipucu da vereceğiz. Hazırlanışı oldukça pratik ve hızlı olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz.Arabaşı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Tarifimizde kullanacağımız malzemeler şunlardır:* Çorba Suyu İçin: 1 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz
* Hamur İçin: 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı un
* Tavuk Sosu İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 3 adet kemikli tavuk but, 1,5 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz
* Süslemek İçin: 1 adet limon
Arabaşı Çorbası Yapılışı: Adım Adım
1. İlk olarak, çorba suyumuzu hazırlayalım. 1 litre suyu tencereye alıp, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın. Suyun kaynamaya başlamasıyla birlikte tavuk butları ekleyin ve yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen tavukları sudan alıp, didikleyin. Tavuk suyunu süzün ve bir kenarda bekletin.2. Hamur için 1 su bardağı suyu ve 1 çay kaşığı tuzu bir kapta karıştırın. Ardından 1 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru en az 15 dakika dinlendirin.
3. Tavuk sosunu hazırlamak için tereyağını ve zeytinyağını bir tencerede eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip, kızarana kadar kavurun. Domates salçasını, biber salçasını ve acı biberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Daha sonra, süzülmüş tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, didiklenmiş tavukları ilave edin. Tuzunu kontrol edin ve gerekirse tuz ekleyin.
4. Dinlenen hamuru ince bir şekilde açın ve istediğiniz büyüklükte keserek, kaynar çorbaya ekleyin. 5-7 dakika kadar pişirin. Pişen Arabaşı çorbasını sıcak olarak servis edin. Üzerine limon sıkmayı unutmayın. Afiyet olsun!