Tarifin Hikayesi

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, aynı zamanda protein ve vitamin deposu olan bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tavuklu sebzeli çorba tarifi, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorba, hazırlaması da oldukça kolay. Hem pratik hem de sağlıklı bir yemek arayanlar için ideal bir çözüm. Tarifimizde kullandığımız taze sebzeler, çorbanıza eşsiz bir aroma ve renk katarken, tavuk eti ise gerekli protein ihtiyacınızı karşılayacaktır. Hemen mutfağınıza koşun ve bu enfes çorbayı hazırlamaya başlayın!

Malzemeler

Çorba İçin:

* 2 adet tavuk kalça
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 sap kereviz (küçük doğranmış)
* 1 adet havuç (küçük doğranmış)
* 150 gram mantar (dilim doğranmış)
* 3 su bardağı su
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel Sos İçin:

* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı un
* 1/2 su bardağı süt

Hazırlanışı

Öncelikle, tavuk kalçaları haşlayarak suyunu ayırın. Haşlanmış tavukları didikleyin. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, kereviz ve havucu 5 dakika kadar soteleyin. Daha sonra mantarları ekleyip 2 dakika daha sote etmeye devam edin. Üzerine haşlama suyundan 3 su bardağı ve 1 su bardağı tavuk suyunu, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, didiklediğiniz tavuk etini çorbaya ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Beşamel sosu için, tereyağını eritip unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 1 dakika kavurun. Sütü azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Pişen çorbayı ocaktan alıp, üzerine beşamel sosu ekleyin ve iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!