Tarifin Hikayesi

Bu enfes maş fasulyesi yemeği tarifi, nesillerdir ailemizde geçen özel bir tarif. Her lokmada hissedeceğiniz lezzet, özenle seçilmiş malzemelerin ve ince işçiliğin birleşiminden doğuyor. Tarifin gizli notu ise, fasulyelerin iyice yumuşayıp, baharatların da tam anlamıyla bütünleşmesini sağlamak için yeterli zaman ayırmanızda yatıyor. Özel günlerde olduğu kadar, her anınıza lezzet katacak bu yemeği denemeden geçmeyin. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tadı çok sevecekler. Hazırlanışı oldukça pratik olmasına rağmen, sunduğu lezzet ve doygunluk hissiyle sizi büyüleyecek. Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Hazırlık için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabilecek türden. Birkaç temel baharat ile bu enfes yemeği siz de kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte size detaylı malzeme listesi:
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı kuru maş fasulyesi (önceden ıslatılmış)
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlanabilir)
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı kimyon

Yemeğin Hazırlanışı

Öncelikle, maş fasulyelerini bol suda en az 4 saat, hatta daha da iyisi bir gece önceden ıslatın. Bu işlem fasulyelerin daha çabuk pişmesini ve daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Islatılmış fasulyeleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte yaklaşık 45-60 dakika, veya fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Pişen maş fasulyelerini, tuz, karabiber ve kimyon ile birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Servis etmeden önce sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!