Tarifin Önemi

Vitamin ve mineral deposu olan bu kırmızı mercimek çorbası tarifi, hem sağlıklı hem de doyurucu bir ana yemek alternatifi sunuyor. Sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu çorbanın kolay ve pratik hazırlanışı ile kısa sürede lezzetli bir yemek pişirebilirsiniz. Sıcak ve doyurucu yapısıyla soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Aynı zamanda lif bakımından zengin içeriğiyle sindirim sisteminize de katkıda bulunur. Çorbanın kıvamını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz, daha sulu veya daha koyu kıvamlı tercih edebilirsiniz. Deneyerek kendinize en uygun kıvamı bulabilirsiniz. Ailecek keyifle tüketeceğiniz bu çorbayı mutlaka denemelisiniz!

Gerekli Malzemeler

* 1,5 su bardağı kırmızı mercimek* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet orta boy havuç
* 1/2 çorba kaşığı domates salçası
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı (silme) kimyon
* 6 su bardağı sıcak su

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havucu ve patatesi de küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyip eritin. Daha sonra doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Ardından kırmızı mercimek, salça, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave edin. Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kıvamı koyulaşana ve mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) orta ateşte pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirerek püre haline getirebilirsiniz veya isteğe bağlı olarak püre yapmadan da servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!