Tarif Hakkında
Kış aylarının vazgeçilmez sıcak lezzeti, etli lahana çorbası tarifiyle karşınızdayız! Bu doyurucu ve besleyici çorba, hem lezzetiyle hem de pratik yapımıyla gönlünüzü fethedecek. Tek bir kase bile sizi doyuracak kadar zengin içeriğe sahip olan çorbamız, hem sıcak hem de soğuk günlerin kurtarıcısı olacak. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan enfes tat, damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlanışı oldukça kolay olan çorbayı kısa sürede hazırlayıp, sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 küçük boy lahana, 1 orta boy patates, 1 orta boy havuç, 1 orta boy soğan, 300 gram dana kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 4 bardak su, 1 tutam ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber.
Hazırlanışı
Öncelikle, soğanı ve sarımsağı incecik doğrayarak zeytinyağı ve tereyağında kavurun. Ardından, kuşbaşı etleri ekleyip, etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Domates ve biber salçasını ekleyip, bir süre daha kavurduktan sonra, küp küp doğradığınız patates ve havucu ilave edin. Beş dakika kadar daha kavurduktan sonra, incecik doğranmış lahanayı da tencereye ekleyin. Dört bardak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Pişirme süresi sebzelerin cinsine ve büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Çorba piştikten sonra, tuz ve karabiberi ekleyip, isteğe göre ince kıyılmış dereotu serpin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha lezzetli bir etli lahana çorbası için, etleri önceden marine edebilirsiniz. Ayrıca, çorbaya isteğe bağlı olarak farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Örneğin, pul biber veya kimyon gibi baharatlar çorbanıza farklı bir tat katabilir. Lahana yapraklarını çok ince doğrarsanız, çorbanız daha çabuk pişer. Servis etmeden önce çorbanızı blendırdan geçirebilir ve krema kıvamına getirebilirsiniz. Afiyet olsun!