Tarif Hakkında
Akşam yemeklerinize sıcak ve doyurucu bir başlangıç yapmak ister misiniz? Bu geleneksel çorba tarifi, kırmızı mercimek, tel şehriye ve aromatik baharatların mükemmel bir uyumunu sunuyor. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu çorba, hazırlanması oldukça kolaydır. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tarifin tadına bayılacaklar. Tarifimizde kullanılan malzemelerin ölçülerini tercihlerinize göre ayarlayabilirsiniz. Örneğin, daha baharatlı bir çorba isterseniz pul biber miktarını artırabilirsiniz. Dilerseniz, çorbanıza taze maydanoz veya dereotu ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Bu tarifle, sofranıza sıcak ve lezzet dolu bir atmosfer katacaksınız.Malzemeler
* 1 adet tavuk göğsü* 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 çay bardağı tel şehriye
* 1 adet küçük boy domates
* 1 adet küçük boy soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 6 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay kaşığı tuz (azaltılıp arttırılabilir)
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanış
1. Öncelikle soğanı ve domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Soğanı ve tavuk göğsünü ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra unu ekleyip, 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Domates salçasını ilave edip, kısık ateşte 1 dakika daha kavurun.2. Kırmızı mercimeği, tel şehriyeyi, tavuk suyunu, tuzu, karabiberi, kuru naneyi ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve çorbanın kaynamaya başlamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve en az 20 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
3. Çorbanız piştikten sonra, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!