Boşnak Mutfağından Gelen Sıcak Bir Lezzet: Begova Çorbası

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, bağışıklığınızı güçlendirecek nefis bir tarif arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Boşnak mutfağının eşsiz lezzetlerinden Begova çorbası, hem besleyici hem de oldukça lezzetli. Bu tarifimizle, evinizin sıcaklığını ve lezzetini birleştirip, sofranızı şenlendirebilirsiniz. Hazırlanması oldukça kolay olan bu çorba, malzemeleri bir araya getirmenizle birlikte kısa sürede hazır olacaktır. Aileniz ve sevdikleriniz tarafından büyük beğeni toplayacak olan bu tarifin tadına bakmak için acele edin. Hem pratik olması hem de besleyici olması sebebiyle sıkça yapacağınız tarifler arasına gireceğinden emin olabilirsiniz. Sıcak bir çorba keyfi için hemen denemeye başlayın!

Gerekli Malzemeler

Et ve Sebzeler:

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı bamya
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1/2 demet maydanoz

Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 ml. krema
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Begova Çorbası Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğsünü havuç, patates ve bamya ile birlikte haşlayın. Haşlama suyu çorbanın temelini oluşturacağı için suyu atmayın. Haşlanan tavukları didikleyin. Daha sonra, ayrı bir yerde margarin eritip unu kavurun. Bu karışıma yavaş yavaş haşlama suyundan ekleyerek koyulaşana kadar karıştırın. Ardından didiklediğiniz tavukları, haşlanmış sebzeleri ve hazırladığınız sosu çorbaya ekleyin. Limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Yumurtaları çırpıp çorbaya yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Son olarak, maydanozu ekleyip ocaktan alın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!