Baharın Lezzeti: Yoğurtlu ve Zeytinyağlı Çağla
Baharın müjdecisi taze çağlalarla hazırlayacağınız bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan yoğurtlu ve zeytinyağlı çağla yemeği, hafifliğiyle de gönlünüzü fethedecek. Sıcak bir bahar gününde, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz nefis bir sofra lezzeti arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Taze otlar ile zenginleştirebileceğiniz bu yemek, sofralarınıza farklı bir hava katacak. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tarif, pratikliği ile de ön plana çıkıyor. Siz de bu eşsiz lezzeti deneyin ve damak tadınıza şölen yaşatın. Hazırlanışı oldukça basit ve kısa süre içinde sofranızda olacak.
Malzemeler
Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. İşte yoğurtlu ve zeytinyağlı çağla için malzeme listemiz:
Çağla Sosu İçin:
- 500 gram taze çağla
- 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurt Sosu İçin:
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Yoğurtlu ve zeytinyağlı çağla tarifimizin hazırlanması oldukça kolaydır. Öncelikle çağlaları iyice yıkayıp temizleyin. Ardından, bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve hafifçe ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra çağlaları, suyu ve limon kabuğunu ekleyip, orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Çağlalar yumuşayınca tuzunu ekleyip ocaktan alın. Ayrı bir kapta yoğurdu, ince kıyılmış sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını iyice karıştırın. Pişen çağlaları yoğurt sosuyla karıştırın ve servis yapın. İsterseniz taze maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!