Kışın Sıcacık Bir Lezzet: Tarhana Köftesi

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir tarif arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Bol yoğurtlu ve salçalı sosuyla enfes bir lezzet şöleni sunan tarhana köftesi tarifiyle tanışın. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek seçeneği sunuyor. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayacağınız bu özel yemekle, onlara unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz. Tarifimize göz atarak, bu enfes yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız, buyurun mutfağa!

Malzemeler: Köfte İçin

* 1 su bardağı ince bulgur
* 1/2 su bardağı tarhana* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı nane
* 1 çay kaşığı tuz

Malzemeler: Sos ve Pilav İçin

* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet soğan (küçük doğranmış)
* 4 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı su
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı sumak
* 1 avuç kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı: Adım Adım Tarhana Köftesi

Öncelikle, köfte harcını hazırlayalım. Derin bir kapta ince bulgur, tarhana, yumurta, un, nane ve tuzu iyice karıştıralım. Elde edilen karışımı 15-20 dakika kadar dinlendirelim. Bu süre zarfında, soğanı zeytinyağında kavuralım. Daha sonra, 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Dinlenen harcı, küçük köfteler halinde yuvarlayıp, kaynar suya atalım. Köfteler su yüzeyine çıkınca, hazırlanmış olduklarını anlayabiliriz. Ardından, yoğurdu, tereyağını, domates salçasını, suyu, tuzu, sumağı ve maydanozu bir tencerede karıştırarak sosu hazırlayalım. Kısık ateşte birkaç dakika kaynatalım. Pişen tarhana köftelerini sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!