Patlıcan Kulesi: Malzemeler ve Hazırlık

Patlıcan mevsiminde sofralarınıza renk katacak enfes bir meze tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, taze ve kaliteli malzemeler kullanarak, ağızda dağılan bir lezzet deneyimi sunmayı hedefledik. Hazırlaması oldukça kolay olan bu patlıcan kulesi, hem görüntüsü hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecektir. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici bir başlangıç seçeneği olarak idealdir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzeti çok sevecekler. Tarifimizi dikkatlice inceleyerek, siz de evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız, malzemelerimize bir göz atalım!

Gerekli Malzemeler

* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 200 gram labne peyniri
* 5 dal taze soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı susam
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 adet büyük boy patlıcan (dilimlenmiş)
* 2 dal taze kekik (ince kıyılmış)

Patlıcan Kulesi Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanı dilimleyip, zeytinyağı ile hafifçe yağlayarak fırında yumuşayana kadar pişirin. Ardından, bir kapta labne peynirini, ince kıyılmış taze soğanı, küp doğranmış kapya biberi, ezilmiş sarımsağı, kıyılmış dereotunu, susamı, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın. Pişen patlıcan dilimlerini bir servis tabağına, kule şeklinde dizin. Hazırladığınız labne karışımını patlıcan dilimlerinin üzerine yayın. En üstüne de ince kıyılmış taze kekik serpiştirin. Servis etmeden önce birkaç dakika buzdolabında bekletmeniz, lezzetinin daha da ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır. Afiyet olsun!