Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi: Patlıcanlı Perde Pilavı

Ramazan ayının bereketiyle sofralarınız daha da renkleniyor ve kalabalıklaşıyorsa, bu enfes patlıcanlı perde pilavı tarifi tam size göre! Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle büyük aileler ve kalabalık misafir ağırlamaları için ideal olan bu tarif, hem doyurucu hem de pratik. Hazırlaması kolay, malzemeleri ise herkesin mutfağında kolayca bulunabilecek türden. Özellikle et sevenler için mükemmel bir tercih. Deneyin ve Ramazan sofralarınızın yıldızı haline getirin.

Malzemeler

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı pirinç (orta taneli tercih edilebilir)
* 3 su bardağı sıcak su
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 500 gram dana kuşbaşı et (veya tercihe göre kıyma)
* 2 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1 çay kaşığı tuz (damak tadına göre ayarlanabilir)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 3 adet orta boy patlıcan (küp doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş)

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Bu işlem patlıcanların acılığını alıp daha lezzetli olmasını sağlar. Ardından patlıcanları süzün ve fazla suyunu iyice alın. Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kuşbaşı eti ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Yeşil ve kapya biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Domatesleri, baharatları ve 1/2 su bardağı suyu ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Süzülmüş patlıcanları ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sıcak suyu ekleyin, tuzunu kontrol edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilav yumuşayana kadar pişirin. Pişen patlıcanlı perde pilavınızı sıcak servis edin. Yanına yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Patlıcanlı perde pilavınızın daha lezzetli olması için; patlıcanları tuzlayıp bekletmeyi ihmal etmeyin. Pirinci güzelce yıkayın. Et suyunu çektikten sonra biberleri eklemeniz daha iyi bir sonuç verecektir. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.