Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi: Patlıcanlı Perde Pilavı
Ramazan ayının bereketiyle sofralarınız daha da renkleniyor ve kalabalıklaşıyorsa, bu enfes patlıcanlı perde pilavı tarifi tam size göre! Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle büyük aileler ve kalabalık misafir ağırlamaları için ideal olan bu tarif, hem doyurucu hem de pratik. Hazırlaması kolay, malzemeleri ise herkesin mutfağında kolayca bulunabilecek türden. Özellikle et sevenler için mükemmel bir tercih. Deneyin ve Ramazan sofralarınızın yıldızı haline getirin.Malzemeler
* 1 yemek kaşığı tereyağı* 2 su bardağı pirinç (orta taneli tercih edilebilir)
* 3 su bardağı sıcak su
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 500 gram dana kuşbaşı et (veya tercihe göre kıyma)
* 2 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1 çay kaşığı tuz (damak tadına göre ayarlanabilir)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 3 adet orta boy patlıcan (küp doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş)