Nefis Bir Lezzet: Havuçlu Şehriye Pilavı

Dereotunun ve karabiberin enfes aroması, tatlı havuçlarla buluşuyor. Hem hafif bir öğlen yemeği, hem de doyurucu bir akşam yemeği seçeneği olan bu havuçlu şehriye pilavı tarifiyle, damaklarınız şenlenecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özellikle yoğun günlerinizde size zaman kazandıracak. Malzemelerin uyumuyla ortaya çıkan eşsiz tat, sizi büyüleyecek. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir seçenek arıyorsanız, tam da aradığınız tarif bu. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu pilav, farklı sunumlarla da sofralarınızı zenginleştirebilir. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes şehriye pilavı için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın:

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 demet dereotu (kıymış)
  • 4,5 su bardağı su

Hazırlanış

İşte bu kolay ve lezzetli havuçlu şehriye pilavını hazırlamanın adım adım tarifi: Öncelikle soğanı zeytinyağı ve tereyağında hafifçe kavurun. Ardından küp doğranmış havuçları ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra arpa şehriyeyi ekleyip, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Su, tuz, zerdeçal ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, şehriye yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. En son olarak kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun!