Tarif Hakkında

Kışın soğuk günlerinde içinizi ısıtacak, nefis bir bal kabağı çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem lezzetli hem de oldukça besleyici. Hem kendinize hem de sevdiklerinize harika bir akşam yemeği deneyimi sunacak. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu çorba, kısa sürede sofranızda yerini alacak. Malzemelerin tamamı kolayca bulunabilen ve uygun fiyatlı. Üstelik, sağlıklı bir beslenme düzeni için de mükemmel bir tercih. Her lokmada vücudunuzu ısıtacak bu eşsiz çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu zerdeçal
  • 1 çay kaşığı ucu zencefil

Hazırlanışı

1. Öncelikle soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
2. Küçük küpler halinde doğranmış bal kabağını ve havucu tencereye ekleyin. 5 dakika kadar kavurun.
3. Bulguru ekleyip bir dakika daha kavurduktan sonra 1 litre suyu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
4. 20 dakika sonra çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Tuz, karabiber, zerdeçal ve zencefili ekleyip karıştırın.
5. Sütü ekleyip 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Üzerine bir kaşık krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz.

Servis Önerileri

Bu lezzetli havuçlu bal kabağı çorbası, ekmek kızartması veya çıtır pide ile servis edilebilir. Üzerine taze dereotu veya maydanoz serpiştirerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.