Muhteşem Bir Lezzet: Girit Kabağı Dolması

Görüntüsü kadar lezzetiyle de büyüleyen bu tarif, bildiğimiz kabak dolmalarından çok daha farklı bir deneyim sunuyor. Girit kabağının kendine özgü aromasıyla buluşan baharatlar, ağızda unutulmaz bir tat bırakıyor. Sebze yemeklerine yeni bir soluk getirecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması kolay, malzemeleri ise oldukça ekonomik. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetin büyüsüne kapılacaklar. Özellikle yaz aylarında sofralarınızı şenlendirecek harika bir seçenek. Bu eşsiz tarifle, hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

* 6 adet Girit kabağı* 1 adet büyük boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 15 dal maydanoz
* 10 yemek kaşığı pirinç
* 150 gram kıyma
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 çay kaşığı reyhan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı sumak
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet domates
* 2 su bardağı su

Hazırlanış

Öncelikle Girit kabağılarını yıkayıp, ortadan ikiye kesin. İç kısımlarındaki çekirdekleri temizleyin. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pirinci, baharatları (tuz, nane, reyhan, karabiber, pul biber, kimyon, sumak) ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Salçayı da ilave edip birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Domatesi küp küp doğrayın. Hazırladığınız harcı Girit kabağılarının içine doldurun. Tereyağını ve doğranmış domatesleri tencerenin dibine yayın. Doldurulmuş Girit kabağılarını tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı su ekleyin. Kapağı kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika veya kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Yoğurt, cacık veya sade bir salata ile servis edebilirsiniz.