Bu enfes enginarlı şehriye pilavı tarifi, hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek arayanlar için ideal. Enginarın eşsiz aromasıyla buluşan arpa şehriyesinin mükemmel uyumu, her kaşıkta damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarifi, hem hafta içi akşam yemeklerinde hem de hafta sonu brunchlarında gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Bol vitamin ve mineral içeren malzemeleriyle sağlıklı beslenmenize de katkıda bulunacak bu tarif, denemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Şimdi, bu enfes lezzeti birlikte hazırlayalım!
Malzemeler
* 2 su bardağı arpa şehriye* 3 su bardağı sıcak su * 5 adet enginar (taze veya dondurulmuş) * 1 adet kuru soğan * 6 dal yeşil soğanın yeşil kısmı * 1/2 bağ dereotu * 2-3 dal taze nane * 2 yemek kaşığı limon suyu * 2 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı
Öncelikle enginarları temizleyip, küçük parçalar halinde doğrayalım. Soğanı da ince ince kıyalım. Bir tencerede sıvı yağı ısıtıp, soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Ardından doğranmış enginarları ekleyip, 5 dakika kadar sote edelim. Daha sonra 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, kısık ateşte 2 dakika kadar kavuralım. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip, tuz ve şekeri ilave edelim. Kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15-20 dakika pişirelim. Şehriyeler yumuşadığında, ince kıyılmış yeşil soğan, dereotu ve naneyi ekleyip karıştıralım. Son olarak limon suyunu ilave edip, 1-2 dakika daha pişirelim. Ocaktan alıp, 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları
Enginarları temizlerken, kararmasını önlemek için limonlu suya koyabilirsiniz. Daha yoğun bir enginar aroması için, enginarları biraz daha uzun süre sote edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, pilava biraz karabiber de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!