Tarifin Hikayesi

İnce dilimlenmiş etten yapılan carpaccio, özel bir teknikle hazırlanan sofistike bir yemektir. Adını, yaratıcısından almaktadır. Bu tarif, özgünlüğünü koruyarak, size eşsiz bir lezzet deneyimi sunmayı amaçlamaktadır. Hazırlık aşamaları oldukça basittir ve kısa sürede enfes bir yemek ortaya çıkarabilirsiniz. Her aşamada dikkat edilmesi gereken hususlar tarifte açıkça belirtilmiştir. Malzemelerin kalitesi, sonucun kalitesini doğrudan etkileyeceğinden, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmanızı öneririz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Dana bonfile (200 gram), ince çekilmiş deniz tuzu (5 gram), mayonez sos (2 yemek kaşığı), karışık mevsim yeşillikleri (200 gram), sızma zeytinyağı (2 yemek kaşığı), kırmızı üzüm sirkesi (1 tatlı kaşığı), taze çekilmiş tane karabiber (1 gram), ince çekilmiş deniz tuzu (1 gram). Malzemelerin ölçülerini, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Özellikle yeşilliklerin miktarını, daha fazla veya daha az kullanarak değiştirebilirsiniz. Dana bonfilenin kalitesi de lezzette önemli bir rol oynar.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, 200 gram dana bonfile incecik dilimlenir ve üzerine 5 gram ince çekilmiş deniz tuzu serpilir. Daha sonra, 2 yemek kaşığı mayonez sos, dilimlenmiş etin üzerine hafifçe yayılır. Ayrı bir kapta, 200 gram karışık mevsim yeşillikleri, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı üzüm sirkesi, 1 gram taze çekilmiş tane karabiber ve 1 gram ince çekilmiş deniz tuzu karıştırılır. Hazırlanan yeşillik karışımı, tuzlanmış ve mayonez sosu sürülmüş dana bonfile dilimlerinin üzerine güzelce yerleştirilir. Son olarak, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Servis öncesinde birkaç dakika buzdolabında bekletilmesi, daha iyi bir lezzet deneyimi sağlayacaktır.